Luontaishoitola Minna
 

 
ETUSIVU PALVELUT LAHJAKORTTI HINNASTO AJANVARAUS MINNA YHTEYSTIEDOT

LUONTAISHOITOLA

KUVAGALLERIA

FACEBOOK

LUONTOKUVIA

YOUTUBE

INSTAGRAM

 Minna Rautio


Kouluja & kursseja on käyty

 

Katso video, näpäytä kuvaa ;-D
Välillä pitää itsekin harrastaa
ja pitää omasta kunnosta huolta :)

 

Minna

Olen Minna Rautio, peruskoulutukseltani olen päivähoitaja ja haluan auttaa ihmisiä voimaan hyvin. Olen lisäksi käynyt pitkän koulutuksen ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Ensiksi koulutin itseni hierojaksi. Minulla oli kuitenkin halu laajentaa tietämystäni ihmisen luonnonmukaisesta hoitamisesta, joten kouluttauduin luontaishoitajaksi Frantsilan Koulutuskeskuksessa ja erikoistuin Diplomi shiatsuterapeutiksi. Vyöhyketerapiaa opiskelin sekä Medika Novan että Frantsilan Koulutuskeskuksessa.

Kiinnostukseni ravintoon ajoi minut opiskelemaan Naturopatiaa/ravinto-oppia. Ihminen on kuitenkin kokonaisuus, johon vaikuttaa myös henkiset voimavarat, joten kävin koulutuksen myös elämäntaito-opeista, Viktor Franklin logoterapiasta. Siitä vielä erikoistuin LogoArt -taideterapeutiksi. Olen myös taitoluisteluvalmentaja ja valmennan Raahen taitoluistelijoita.  

Minulla on yli 15 vuoden aikana käynyt paljon asiakkaita, jotka ovat käyneet säännöllisesti hoidoissani kerran kuukaudessa usean vuoden ajan ja näin ylläpitäneet terveyttä sekä ennaltaehkäisseet sairauksia. He ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja sanoneet hoidoista, että ne ovat olleet uskomattoman monipuolisia, verrattuna esimerkiksi perinteiseen hierontaan. Hierontaan shiatsu-menetelmällä kuuluvat venytykset ja nivelten pyörittelyt ovat olleet todella tehokkaita ja hoidon aikana ja jälkeenpäin olo on ollut kuin nirvanassa :)

Pyrin tekemään hoitoni aina niin hyvin kuin mahdollista. Uppoudun hoitoihin täysin olemalla aidosti läsnä keskittyen joka hetkeen. Taustalla olevan rentoutusmusiikin tarkoitus on saada asiakaskin päästämään irti häiritsevistä ajatuksista ja olemaan läsnä siinä hetkessä. Ovatpa jotkut asiakkaat kertoneet, että tässä olemisen tilassa on tullut hyviä oivalluksia ja ideoita, joita on pitänyt heti hoidon jälkeen lähteä toteuttamaan.

Minulla on siis hyvin laaja tietämys ihmisen fyysisestä, psyykkisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Toista ihmistä ei voi kuitenkaan muuttaa, vaan jokainen on itse vastuussa itsestään. Mutta voin olla esimerkkinä ja tukena toisen ihmisen kasvun prosessissa. Jaan mielelläni kokemuksiani ja omia oivalluksiani.


TERVEYSKESKEINEN NÄKÖKULMA


Se lisääntyy, mihin keskittyy. Tämän olen saanut todeta monta kertaa elämässäni. Perusfilosofiani on se, että terveys kohenee keskittymällä terveyttä edistäviin asioihin. Sen sijaan keskittymällä sairauksiin, pelkäämällä niitä ja yrittämällä taistella niitä vastaan, tunnemme itsemme entistä sairaammiksi.

Minulle tärkeitä periaatteita ovat asiakkaan aito kohtaaminen, kuunteleminen ja hänen mielipiteidensä kunnioittaminen. Tavoitteeni on, että asiakkaalla on hoidon jälkeen hyvä olo ja positiivinen mieliala, sekä katse kohti parempaa tulevaisuutta. Olen oppinut, että jos pyrkii parantamaan oloaan esim. liian tiukoilla ruokavaliorajoituksilla, voi menettää samalla iloa elämästään, niin kävi ainakin minulle. Syömisestä on tarkoitus nauttia. Ja syödäkin voi terveellisesti, kunhan ottaa pieniä tavoitteita ja nauttii matkasta terveellisen ja hyvältä maistuvan ruoan parissa.

Myönteisellä tunnetilalla ja ilolla on valtava vaikutus elämäämme ja terveyteemme. Voimme oppia keskittymään rajoitusten sijaan asioihin, joita oikeasti haluamme tehdä ja jotka tuottavat iloa.

Kun ihminen alkaa pitämään huolta itsestään ja kuuntelemaan todellisia tarpeitaan, niin silloin ollaan oikealla tiellä. Haluan tarjota hoidoillani alkusysäyksen tähän prosessiin, saada asiakkaan kehon ja mielen tasapainoisempaan ja rentoutuneempaan tilaan. Stressittömämmässä tilassa ja hiljaa itsensä kanssa ihminen saa helpommin elämää eteenpäin vieviä oivalluksia. Tärkeintä on, että ihminen oppii tekemään itsenäisiä valintoja, olemaan positiivisella mielialalla ja elämään hetkessä. Mitään muuta ei ole kuin tämä hetki - se on tärkein hetki. Käyttäkäämme se hyväksemme ja nauttikaamme elämästä yhdessä toisiamme tukien.

 

 
 
Luontaishoitola Minna, Oikotie 16, 92160 Saloinen (Raahe). Avoinna ma - pe klo 9:30 - 18.
Ajanvaraukset ensisijaisesti nettiajanvarauksella, myös puhelimitse tai tekstiviestillä, p. 0400 582 457
 
Kuvagalleria